Vrijwilligers plukken hop Brouwerij Maximus voor nieuw bier

Vrijwilligers plukken hop Brouwerij Maximus voor nieuw bier

Meer dan honderd hopplukkers hebben zaterdag 14 september hop uit het Máximapark in Utrecht Leidsche Rijn geoogst. Aan lange tafels bij de Maximus Brouwerij werden de verse hopbellen van de planten geplukt om komende week een nieuw bier te brouwen.

Onder de hopplukvrijwilligers waren naast medewerkers van Brouwerij Maximus, ook vele thuisbrouwers aanwezig. Zij konden ter plekke brouwen en mochten een deel van de verse hop (Cascade en Saphir) voor eigen brouwsels meenemen.

Via social media had Brouwerij Maximus een stemming uitgeroepen. Op basis hiervan werd een bestemming voor de hop gekozen. Met 44% van de stemmen is besloten dat de hop gebruikt wordt voor een P.I.P.A. (Park IPA). Daarmee liet het keuzemogelijkheden Park Pivo (30% van de temmen) en Park Blond (26%) achter zich. In november wordt het eerste vat van dit bier, de Maximus Mockingbird, aangeslagen, vernoemd naar vrijwilliger Peter Mocking die nauw betrokken is bij het beheer en onderhoud van het Máximapark en haar hopplanten.

Brouwerij Maximus

Maximus is een onafhankelijke brouwerij in Utrecht. De brouwerij staat bekend om haar traditionele bieren met een moderne twist. Hieronder Pandora Blond, Brutus Red Amber, Highhops IPA, Dakhaas Witzen, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond en een groot aantal andere speciaal bieren.

Hoppluk bij Brouwerij Maximus

De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus is uniek in Nederland. Daarnaast is Maximus ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, na een reïntegratietraject, weer een kans krijgen om aan het werk te komen. Een van de bieren, de ‘Little Fred’, staat daar symbool voor.