'Slokje-hapje-slokje': masterclass bier & spijs Horecava 2020

'Slokje-hapje-slokje': masterclass bier & spijs Horecava 2020

Bier bij de lunch, bier in de vergaderzaal naast de cola en de water-varianten. 0.0 en laag-alcoholisch biedt legio mogelijkheden voor de horeca qua drinkmomenten. Dat betoogt Ivo Thijssen op de Horecava. De biersommelier verzorgt vier dagen lang bier-spijsproeverijen. 'Waarom geen tosti met een 0.0 op de kaart als lunchaanbieding?'

Op de vide bij Bidfood geeft biersommelier Ivo Thijssen vier dagen lang bier-spijsproeverijen. En dat gebeurt met een reeks uiteenlopende bieren van bierbrouwer AB InBev. 'Het beste proef je de combinatie in de volgorde 'slokje-hapje-slokje', aldus Thijssen.

De proeverij begint met de vorig jaar geïntroduceerde 0.0 van Hertog Jan. 'Een bier met een mooi mout-bitter', aldus Thijssen. 'Dat houdt in dat je in eerste instantie zoet proeft en bij de afdronk bittere tonen naar boven komen.' Een ideaal bier voor bijvoorbeeld bij de lunch. Waarom geen lunchaanbieding als een tosti met een 0.0', vraagt Thijssen z'n toehoorders.

'En ook in de vergaderzaal kan een 0.0 prima in de koeling. Meer calorieën en suiker dan water, maar een stuk minder dan bijvoorbeeld cola.'

Spijscombinatie met Bud

Thijssen verzorgde ook een bier-spijscombinatie met Bud. 'En daar moet je dus goed naar kijken, want Bud heeft een lage smaakintensiteit en weinig aroma's. Daar moet dus geen intens gerecht tegenover staan.'

Ook een advies: schenk bier in halve glazen uit. 'Dus per twee personen een flesje. En als er overblijft dan leent zich dat ideaal om met medewerkers aan het eind van de avond bieren te proeven.