Tweede locatie voor Van Rossum

Tweede locatie voor Van Rossum
Aukje en Dagmar van Rossum (foto: Jan Willem Schouten)

Koffiezaak Van Rossum krijgt een tweede vestiging. De nieuwe locatie, groter dan de zaak aan de Turfstraat in Zutphen, krijgt een breder aanbod. Volledige daghoreca moet het worden volgens de familie Van Rossum.

Naast de warme dranken als koffie en thee krijgt de nieuwste Van Rossum vestiging ook een aanbod lunchgerechten en alcoholische dranken. De naam wordt VRK wat staat voor Van Rossum Koffie.

Dochter Aukje van Rossum krijgt samen met Jeroen Jansen de leiding over de zaak die op de hoek komt van de Schupstoel. Voorheen zat in dit pand speelgoedzaak Intertoys. Frans en Dagmar van Rossum blijven de huidige koffiespeciaalzaak aan de Turfstraat runnen. Het plan is om in juni te openen.

Van Rossum
Van Rossum aan de Turfstraat in Zutphen.

Van Rossum: ‘Dat is ambitieus, ons wacht een stevige klus. Maar je moet wel een beetje lef hebben, vinden wij. Het is een groot pand dat niet is ontworpen voor horeca.’ Er moet dus nog veel gebeuren waaronder het leidingwerk en de aanleg van een toiletgroep. Het pand is eigendom van Torenstad.

Lokale en regionale leveranciers

Er komt ook een terras bij de nieuwe zaak. ‘Ruim, met voldoende afwisseling. Niet alleen tafeltjes en stoeltjes, maar ook wat comfortabele bankjes.’ Op het terras en binnen kunnen ook alcohol en lunchgerechten worden besteld. ‘Dan moet je denken aan speciaalbier, wijn of cider. En gerechten als flatbread en taco's. Dat willen we allemaal gaan betrekken van lokale en regionale leveranciers. We gaan niet met grote biermerken in zee.’

Koffie to go tijdens lockdown

Dagmar twijfelde aan het begin van de lockdown of ze alleen op de meest lucratieve dagen open moest voor de koffie to go of juist elke dag. De zaak in hartje Zutphen ging extra open en is er nu zes dagen per week. En als er wandelingen georganiseerd worden, gaat Van Rossum ook op zondag open. ‘Mensen weten ons goed te vinden. 80 procent komt voor een lekkere cappuccino bij ons, daarnaast doen we ook koeken, muffins en dergelijke. Voorheen was dat taart, maar dat eet niet handig op de vuist. Waar onze gasten nog behoefte aan hebben, is een openbare plek om te zitten met hun koffie of thee buiten, maar dat mag hier eigenlijk nergens. Dat is wel jammer.’