Crowdfunding Van Rossum's Koffie vliegt uit de startblokken

Crowdfunding Van Rossum's Koffie vliegt uit de startblokken

De minimale €50.000 is al opgehaald, voor een nieuwe koffiezaak in Zutphen. Maar Van Rossum Koffie zet door en wil deze zomer 'een nieuwe hotspot worden waar jong en oud in een trendy omgeving kan genieten van net andere koffie, frisdranken, biertjes en ciders.'

De Crowdfundingsactie voor de tweede vestiging van Van Rossum’s Koffie, VRK, is inmiddels van start gegaan. Het doel is om deze zomer een nieuwe horecazaak te openen aan de Schupstoel.

50.000 tot 80.000 euro nodig

Om een bar en eenvoudige keuken in het nieuwe pand te kunnen bouwen, en de zaak en het terras in te richten, is €50.000 tot €80.000 nodig. Dit bedrag wordt geworven via het crowdfundingplatform CrowdAboutNow. Dit kan door middel van het geven van een lening of voorverkoop, waarbij je doneert in ruil voor bijvoorbeeld een koffiekaart of je naam op een stoel. 'We willen op een speelse manier de Zutphenaren ook eigenaar laten worden van VRK.’, vertelt Aukje van Rossum.

VRK moet de nieuwe hotspot worden 'waar jong en oud in een trendy omgeving kan genieten van net andere koffie, frisdranken, biertjes en ciders'. 'In het monumentale bankgebouw is ruimte voor alles wat we nu niet aan de Turfstraat kunnen doen. Denk aan werkplekken, lunch, een grote speelhoek voor kinderen en een zonnig terras waar je de dag kan afsluiten met je vrienden of collega’s. We willen uiteraard vasthouden aan de bekende goede koffie uit de koffiebranderij van Jelle van Rossum; , aldus Jeroen Jansen, vestigingsmanager van VRK en nu barista bij Van Rossum’s Koffie.

VRK bereikte woensdag 12 mei al de minimale €50.000, dankzij bijdragen van vrienden, familie, vaste gasten en fans. De toiletgroep is in aanbouw, de vacatures staan uit en de vergunningsaanvragen lopen. 'Daarna kan het klussen echt van start.' Het doel is om eind juli het terras te openen en de eerste gasten te verwelkomen. Met wat er nu nog aan geld wordt ontvangen, kan een goede inrichting voor het terras aangeschaft worden en bijvoorbeeld comfortabele loungebanken.

Over Van Rossum's Koffie

Van Rossum’s Koffie opende in 2014 hun eerste koffiespeciaalzaak aan de Turfstraat in Zutphen en is de afgelopen jaren stevig doorgegroeid. Van Rossum’s Koffie is ontstaan uit een idee van Aukje van Rossum en Jelle van Rossum. Volgens het duo ontbrak er een plek in Zutphen waar kwalitatief goede koffie te vinden was in een moderne setting. Samen met hun ouders sloegen ze de handen ineen en openden hun eerste koffiespeciaalzaak aan de Turfstraat.

De koffie wordt in eigen beheer gebrand door Shokunin, de koffiebranderij Jelle van Rossum. Hij heeft direct contact met de boeren en helpt ze bij het verbeteren van de oogst en het drogingsproces. ‘Een mooi voorbeeld is de relatie met Juan Pablo Argote. Deze Colombiaanse koffieboer wordt geholpen met de aanschaf van extra droogbedden. Samen met zijn familie draagt hij zorg voor de boeren in de regio zodat deze ook steeds meer kennis opdoen en tot de beste koffieoogsten komen die meer opleveren per kilo dan voorheen.’