A la carte eten voor Diakonessenhuis

A la carte eten voor Diakonessenhuis

Alle patiënten van het Diakonessenhuis eten vanaf 20 april a la carte. Ze hebben daarbij keuze uit zes maaltijden per dag die ontwikkeld zijn door ...

De menukaart bevat foto’s en uitgebreide informatie over het gerecht. Hierbij wordt de voedingswaarde vermeld en de aanwezigheid van allergenen.

De 350 patiënten kunnen zo eten waar ze op dat moment trek in hebben; bestellen gebeurt 1,5 uur voor het opdienen. In de loop van het jaar kunnen ook bezoekers tegen betaling een maaltijd bestellen.

Marfo

Het Diakonessenhuis heeft het à la carte concept neergezet in samenwerking met maaltijdleverancier Marfo. Hiervoor zijn de afdelingskeukens verbouwd en hebben medewerkers van het cluster Voeding een speciale training gevolgd.

Het ziekenhuis wil dat er een restaurantbeleving ontstaat bij patiënten. Personeel dient de maaltijd op door cloches op te tillen voor het oog van de patiënt.

De eerste patiënten op locatie Utrecht eten al a la carte. De zes maaltijden waaruit zij kunnen kiezen zijn halal gecertificeerd, zonder additieven en verkrijgbaar in diverse variaties, waaronder gepureerd of dieetmaaltijden.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.