nieuws

FNV catering content over nieuwe CAO

Catering

FNV Catering is tevreden over de nieuwe CAO voor de contractcatering. De nieuwe CAO gaat in op 1 april 2010 en omvat onder meer twee procent loonsverhoging. ‘Gezien de huidige omstandigheden zijn wij tevreden met het behaalde onderhandelingsresultaat,’ aldus de FNV.

FNV catering content over nieuwe CAO

Harry de Wit, sectorbestuurder FNV Catering: ‘We zijn tevreden met het behaalde onderhandelingsresultaat, zeker gezien de huidige omstandigheden in de contractcateringbranche. Werkgevers zijn de onderhandelingen ingegaan met een nullijn aan loonruimte voor een tweejarige cao.

CAO Catering

Deze opstelling heeft geleid tot moeizame cao-onderhandelingen. We zijn trots dat we met het uiteindelijke resultaat toch de belangen van de werknemers voorop hebben kunnen stellen.’

Op 14 december legt FNV Catering het resultaat ter goedkeuring aan de achterban voor.

Bestaande jeugdlonen

FNV, CNV, Unie en Veneca kwamen eerder deze week tot een akkoord. In de nieuwe cao krijgt het personeel er in twee jaar tijd 2 procent loon bij. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt om de bestaande jeugdlonen af te schaffen en het pensioen voor werknemers veilig te stellen. De extra pensioenpremie verhoging wordt uitgesteld naar 1 januari 2011.

Reageer op dit artikel