nieuws

‘Multi-culti is de sleutel

Catering

Amor Ben Hadj Mohamed van Albron grijnst van oor tot oor als hij met zijn vijf man tellende team de Award voor beste bedrijfsrestaurant klein in ontvangst mag nemen. ‘We zijn een multicultureel team, en daarin ligt onze kracht. Uit elke cultuur nemen we wat mee, we zijn heel sociaal en stralen dat uit naar onze gasten.

‘Multi-culti is de sleutel

Hoe sociaal de in Tunesië geboren Ben Hadj Mohamed is, laat hij zien bij de uitreiking. Hij neemt niet zelf de Award in ontvangst, maar gunt die eer aan een collega.

Dat kenmerkt de sfeer in zijn team: altijd alles samen, elkaar dingen gunnen. ‘Met altijd minstens vier verschillende culturen leer je elkaar de ruimte te geven. Wij zijn heel sterk daarin.’

Ben Hadj Mohameds dank gaat niet alleen uit naar zijn collega’s binnen het team, maar ook naar Albron als organisatie, die hem veel vrijheid geeft zelf invulling te geven aan het restaurant. ‘Zolang het binnen de grenzen van het contract blijft.’

Carrière

Zelf werkt hij al niet meer op de vestiging die de Award kreeg: het Albron bedrijfsrestaurant bij Dell in Amsterdam. Hij is nu regiomanager en verantwoordelijk voor een heel aantal vestigingen. Wat hem betreft houdt zijn carrièregroei hier wel zo’n beetje op: ‘Ik wil wel echt op de werkvloer blijven.’

Dertien jaar geleden kwam hij vanuit Tunesië naar Nederland, en begon onderaan de horecaladder als afwasser. Als Ben Hadj Mohamed nog even doorgaat zit hij in de top van Albron, maar dat is niet de ambitie van deze goedlachse winnaar.

Meer berichten over de Misset Catering Awards:

Reageer op dit artikel