PEC maakt haringbitterbal

PEC maakt haringbitterbal

Pec Party Exceptional Catering heeft een nieuw hapje ontwikkeld: de haringbitterbal. Het hapje wordt gemaakt in de centrale keuken van Pec in Rotterdam.

De Haringbitterbal is in eigen keuken ontwikkelt en getest, zo laat algemeen directeur Rob Herfst weten. ‘We maken zelf een lekkere vulling met stukjes haring. We hebben veel haringparty’s georganiseerd. Ook met diverse thema’s als Aziatisch en Mediterraan.

Voor die feesten hebben we ook eigen hapjes ontwikkeld, nu gaan we back to basic naar de oer-hollandse haring party. Vandaar dat het idee voor dit hapje ontstond. Wat is er nu hollandser dan een bitterbal combineren met haring?’

Het balletje wordt gefrituurd en warm geserveerd met een grove mosterd, aldus de cateraar.

PEC Party Exceptional Catering heeft nog niet bepaald of de bitterbal ook voor derden beschikbaar komt. 'Wellicht een optie wanneer er veel vraag naar is', laat Rob Herfst missethoreca.nl weten.