nieuws

Productiekeuken Atlant sluit

Catering

De keuken van de Atlant Zorggroep in Apeldoorn sluit. De keuken, die sinds 2006 in gebruik is, heeft tonnen verlies geleden doordat de externe contracten onder de kostprijs zijn afgesloten. De directie wil de tekorten niet afwentelen op de zorg, zo meldt de Stentor.

Productiekeuken Atlant sluit

De keuken, die 5,4 miljoen euro kostte, werd in 2006 met veel ambitie in gebruik genomen. Het idee was de maaltijdservice voor de bewoners fors te verbeteren met onder meer een gevarieerder aanbod. Om de keuken rendabel te exploiteren, moest er ook buiten Atlant afzet worden gevonden. Atlant wilde de maaltijden onder meer slijten aan de retail.

Productiedaling

Na een vliegende start kreeg de keuken te maken met een productiedaling. Deze had onder meer te maken met een andere zorgorganisatie in Apeldoorn die overging op een ontkoppelde productiekeuken en daarmee voor concurrentie zorgde.

Banenverlies

De keuken is een zelfstandige rechtspersoon, maar het personeel is in dienst van Atlant. Van de 94 fte’s van de voedingsdienst blijven er, als het aan de directie ligt, 24 over.

Jan Kramer van AbvaKabo noemt de gang van zaken het zoveelste voorbeeld van werknemers die de dupe worden van falende mensen aan de top.

Reageer op dit artikel