nieuws

Sodexo heeft een gouden Schoolkantine Schaal gekregen

Catering 11758

Sodexo en Codarts hebben samen een gouden Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

Sodexo heeft een gouden Schoolkantine Schaal gekregen
Verse, gezonde drankjes op waterbasis.

Codarts Rotterdam heeft in samenwerking met cateraar Sodexo gewerkt aan een nieuw cateringconcept voor haar leerlingen, studenten en medewerkers. Dit concept is gericht op een gezonder, verser en duurzaam voedingsaanbod met daarbij aandacht voor de specifieke behoeften van de eindgebruikers. De huidige richtlijnen Gezondere Schoolkantines van het Voedingscentrum zijn hierbij gehanteerd, alsook de  laatste inzichten vanuit wetenschappelijk onderzoek en ‘best practices’ in de sportwereld zoals Papendal.

Schoolkantine Schaal

‘Studenten bij Codarts leveren dagelijks topprestaties, die veel inspanning en dus energie van ze vergen’, aldus Andreas Leertouwer, docent Voeding bij Codarts. ‘Hoe performers op een gezonde en duurzame manier op hoog niveau kunnen blijven presteren en welke rol voeding hierbij speelt is een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt. Goede voeding is niet alleen noodzakelijk bij het voorkomen van blessures en een goed herstel na een zware inspanning. Het speelt ook een belangrijke rol bij de mentale aspecten van presteren. Denk aan concentratie, scherpte en emotionele balans. Ik ben dan ook blij met de vernieuwde kantine op school.’

Om een gouden Schoolkantine Schaal  te bemachtigen moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Het aanbod moet bijvoorbeeld bestaan uit minstens tachtig procent uit betere keuzes. ‘We hebben in nauwe samenwerking met de docent Voeding en de sport diëtist van Codarts ons voedingsaanbod aangepast. Veel aandacht is ook besteed aan energierijke en herstelbevorderende snacks. Onze leerlingen en studenten zijn namelijk echt topsporters’, licht Joke van Gogh, cateringmanager Sodexo, toe.

Codarts is een in het hart van Rotterdam gevestigde internationale hogeschool met circa 1.000 studenten, die hoogwaardig kunstvakonderwijs aanbiedt op het gebied van muziek, dans en circus.

Reageer op dit artikel