Pura Catering start mini market Pura Go als modulair concept

Pura Catering start mini market Pura Go als modulair concept

Cateraars worden door de coronamaatregelen geconfronteerd met sterk dalende omzetcijfers. De verwachting is dat door onder andere het thuiswerken bedrijfscatering gaat veranderen. Pura Catering start daarom mini market Pura Go.

Met de Pura Go wordt er ingespeeld op de nieuwe realiteit: meer thuiswerken en de verminderde aanwezigheid van medewerkers op hun vaste werkplek. Op dit moment draaien er een vijftal mini markets.
'Wij zoeken partners die samen met ons ‘out-of-the-box’ denken en de juiste keuzes maken om alles toekomstproef te maken. Een van onze partners is Pura Catering. Zij hebben zelfs in coronatijd innovatieve ontwikkelingen opgezet om ons en anderen van dienst te zijn. Onze cliënten staan altijd centraal, met het nieuwe concept Pura Go zorgen we voor een gezonde werk/leefomgeving voor onze medewerkers en cliënten die hier 24/7 iets kunnen eten en drinken', aldus René van Bruxvoort, consulent Eten, Drinken, Gastvrijheid en Logistiek bij Vincent van Gogh (klant Pura Go)

Pura Go

Pura Go

Via de onbemande mini market kunnen bedrijven en organisaties hun gasten en medewerkers 24/7 gebruik laten maken van een drankje, broodje, gezonde snack en koffie- of thee. Afrekenen vindt plaats met een zelf-scankassa waarbij contactloos betaald kan worden met betaalpas of mobiele telefoon.
Bij het assortiment kan worden gedacht aan gezonde snacks als repen van Justnuts, Popchips, vers belegde broodjes en drankjes als Savvy wat interessant is in schoolkantines. Het modulaire concept zorgt ervoor dat kastonderdelen met hygiëneartikelen en cadeauartikelen op locaties zoals het ziekenhuis makkelijk toe te voegen zijn aan de mini market. Pura Go is óók ideaal voor bedrijven en organisaties waar wordt gewerkt in ploegendiensten, er is altijd een vers en gevarieerd aanbod aanwezig, zelfs in de late- of hele vroege uren.

Pura Go moet groeien

'De eerste week van april, nadat de realiteit van de eerste lock-down tot ons was doorgedrongen, zijn we met ons team gaan nadenken over de toekomst van bedrijfscatering. Het thuiswerken van veel medewerkers zou een kans voor ons moeten worden en Pura Go is daar een bewijs van. Op dit moment draaien er al vijf mini markets en hebben we onszelf de target gesteld om in 2021 op 150 plaatsen een PURA GO mini market te starten. De lat ligt hoog maar kijkende naar de nu al lopende trajecten en getoonde interesse denken wij dat het haalbaar is,' Jos Dennissen, eigenaar Pura Catering.