Formule Wok& start in Rotterdam

Formule Wok& start in Rotterdam

De nieuwe fastserviceformule WOK& opent haar eerste store in Rotterdam aan de Zwart Janstraat. Franchisenemer Nawal Hasan (35) gaat bevlogen aan de slag met een team van jonge medewerkers om gezond, Aziatisch natural food op de kaart te zetten.

Rotterdam-Noord heeft de primeur te pakken. De eerste vestiging van WOK&opent haar deuren in een gerenoveerd pand van de firma Looyen aan de Zwart Janstraat. De nieuwe winkel is 130 vierkante meter groot en heeft 35 zitplaatsen.

'De Zwart Janstraat is de langste winkelstraat van Rotterdam. Het is hier levendig en lekker multicultureel, met een groeiend aantal studenten in de wijk. Dit is een prima locatie voor Wok&', vertelt franchisenemer Nawal Hasan die al 20 jaar in Rotterdam woont. 'Ik voel me hier thuis. Ik ben Rotterdammer.' Hasan heeft ruim 16 jaar horeca ervaring, waarvan 12 jaar bij HMS Host International op Schiphol. Ze heeft een hbo-opleiding gevolgd in Human Resources Management. In haar Rotterdamse store werkt ze met een jong team, haar zus en haar broer.

Solliciteren via social media

Voor de werving van het personeel zet WOK& actief social media in. Zo kunnen sollicitanten een videoboodschap mailen of reageren via Facebook. Samen met ondernemer Wim Markwat (64) heeft Van Leeuwen het initiatief genomen voor Wok&. Dit fastservice concept richt zich vooral op jonge mensen die een gezonde levensstijl hebben en een verantwoorde maaltijd voor een betaalbare prijs wensen. Ze kunnen bij Wok& terecht voor gezond en natural food, gebaseerd op de Aziatische keuken.

Vrijwilligerswerk en betrokkenheid

Naast Aziatisch en natural food zijn eerlijkheid, bevlogenheid en maatschappelijke betrokkenheid de pijlers van de vernieuwende fastservice formule. Zo gaan de medewerkers vrijwilligerswerk verrichten in de buurt van hun WOK&store, om zo hun sociale betrokkenheid te laten zien. Tijdens de openingsbijeenkomst zijn alle vrijwilligersorganisaties uit de wijk uitgenodigd om contacten te leggen. WOK& en haar medewerkers hopen zo tot maatschappelijke dienstverlening te komen.

Het assortiment van Wok&bevat maaltijden zoals Beef Teriyaki, Green Curry Chicken, Bombay Shrimp en vegetarische Gado-Gado die ter plekke in een paar minuten voor de neus van de klant vers worden bereid. Daarnaast zijn er smoothies, sappen, broodjes en salades. De producten van WOK&zijn laag in suikers en bevatten zo min mogelijk e-nummers en zout. Omdat transparantie een belangrijk uitgangspunt is, zijn de allergenen en voedingswaarden op de menukaart vermeld. De producten zijn daarnaast makkelijk mee te nemen of worden bezorgd met de speciale Wok& e-bikes.

Franchise is vooral partner

Wok& is een opmerkelijke en innovatieve franchiseformule. Het is namelijk volledig gebaseerd op de meest recente wettelijke eisen. De franchisegever is daarbij vooral een uitvoerende partner. De franchiseovereenkomst is tot stand gekomen in samenwerking met Ludwig &Van Dam Advocaten in Rotterdam, zij zijn gespecialiseerd in franchiserecht. Franchisenemers kunnen verder een onafhankelijk onderzoek voor de locatie laten doen.