blog

Prachtige ondernemersverhalen over gastheerschap en ambitie

Horeca 1525

De horeca is prachtig, maar dat wist u al. De redactie van Misset Horeca heeft weer prachtige verhalen gepubliceerd over ondernemers uit de verschillende segmenten van de horeca. Artikelen en interviews die gaan over de uitdagingen van het ondernemerschap, ambitie en goed gastheerschap.

Prachtige ondernemersverhalen over gastheerschap en ambitie

In het Drentse Schoonloo exploiteren Marleen en Jeroen Brouwer sinds kort De Loohoeve. Ze beseffen dat ondernemen meer is dan alleen heel lekker koken. Als chefs willen ze graag als derde restaurant in Drenthe een Michelinster bemachtigen.

Winnaars Dutch Hotel Award

Het verhaal over het Kruisherenhotel in Maastricht laat zien waarom het managementteam van dit bedrijf de prestigieuze Dutch Hotel Award heeft gewonnen. Het professionele team voegde met de nieuwe vijfsterrenclassificatie, verkregen op de dag vóór de finale, een nieuw hoofdstuk toe aan het hotel. Het Kruisherenhotel heeft een topteam, dat aan alle kanten professionaliteit, gastheerschap en teamspirit ademt. Tijdens de prijsuitreiking werd ook Michael Spetter, managing director Louvre Hotels Group Benelux en mede-eigenaar van drie Golden Tulip Hotels,  in het zonnetje gezet. Hij kreeg de Hotel Personality Award 2017 voor zijn enorme staat van dienst.

Gastheer pur sang

Rolf Erkens, eigenaar van café Koops in Haarlem is 58 en staat al het grootste deel van zijn leven achter de bar. Na een moeilijke periode en twee zware operaties beseft de gastheer pur sang ineens hoe kwetsbaar hij en zijn café zijn. Hij gooit het roer om, om nog één keer gas te geven. Zijn bedrijf is toekomstbestendig gemaakt en hij gaat op zoek naar mensen die er Koops 2.0 van willen maken.

Jonge hond

Jan Willem Janssen is 15 jaar oud als hij naast zijn havo-opleiding zijn eigen cateringbedrijf begint. Sinds een kleine vier maanden mag de nu 22-jarige ondernemer zich eigenaar noemen van H2otel, een drijvend hotel in Rotterdam met vijftig kamers, vergaderruimte én restaurant. Drie jaar geleden lag de bezettingsgraad op 56 procent, nu is die 83 procent. Over tien jaar hoopt hij een hotelketen te runnen met drie tot vijf hotels. En op zijn veertigste wil hij een van de grootste horecaondernemers van Rotterdam zijn.

Reageer op dit artikel