nieuws

Rabobank: geen krachtig omzetherstel in 2012

Horeca

De Rabobank verwacht in de horeca geen krachtig omzetherstel volgend jaar. De bank signaleert voor dit jaar wel een omzetstijging van 3,9 procent in de horeca en recreatiesector, tegen een lichte daling van 0,9 procent in 2010. Voor 2012 verwacht de bank een omzetplus van 2,2 procent.

Rabobank: geen krachtig omzetherstel in 2012

‘Het herstel in de sector horeca&recreatie wil maar niet vlotten. Hoewel de omzet dit jaar eindelijk weer stijgt, is het positieve sentiment onder de ondernemers van begin dit jaar verdwenen,’ zegt de bank in haar analyse Cijfers&Trends.

‘Veel bedrijven blijven kwakkelen omdat zowel consument als bedrijfsleven voorzichtig hun geld uitgeven. De regenachtige zomer heeft de sector ook geen goed gedaan.’ Bedrijven die volgens de bank wel geprofiteerd hebben van het slechte weer zijn de bioscopen, kinderspeelparadijzen en zwembaden.

De cijfers voor horeca&recreatie

2011

Volume: 1,7

Prijs: 2,2

Omzet: 3,9

2012

Volume: 0,2

Prijs: 2

Omzet: 2,2

Reageer op dit artikel