nieuws

Bestellen met mobieltje

Horeca

MyOrder staat voor bestellen en betalen via de mobiele telefoon. Innovatief en leuk op het terras. Dit nieuwe systeem werkt via SMS Betalen van de Rabobank, maar het maakt niet uit bij welke bank een gast een rekening heeft. De gast ziet de dranken- of menukaart op z’n mobieltje, maar moet er wel gratis software voor downloaden.

Bestellen met mobieltje

Zodra hij met z’n mobieltje bestelt, rekent hij meteen af. Op dat moment rolt er een bestelbon uit een printer en kan de gast bediend worden. Dit systeem vergroot de service en levert de ondernemer extra omzet op, omdat men veel sneller bestelt. Het horecabedrijf loopt zo geen bestellingen en betalingen mis. En de medewerkers hebben aanzienlijk minder handelingen.

Pilots voor MyOrder waren Paviljoen Kaap Hoorn in Groningen, bioscoopcafé Wzzrd in Enschede en café Amsterdam in de RAI. Vanaf maart gaat de landelijke uitrol van start, zegt bedenker Thomas Brinkman. De primeur heeft café-restaurant Amstelhaven in Amsterdam. In juni gaat een deel van de Noordwijkse horeca over op MyOrder, op initiatief van grand hotel Huis ter Duin. Grote strandtenten, cafés en hotels draaien proef in april en mei. Andere ondernemers in de badplaats kunnen zich voor het project aanmelden.

Een horecabedrijf betaalt eenmalige aansluitkosten (circa €500,-). Het systeem kan gekoppeld worden aan de kassa, maar werkt ook met een losse bonnenprinter. Koppelingen aan de volgende kassasystemen zijn inmiddels mogelijk: Carian, Unitouch, Micros, Vectron en Aloha. MyOrder was winnaar in de categorie Services bij de Horecava Innovation Award 2009.

My Order, Groningen. Tel. (050) 524 83 95. www.myorder.nl; www.sms.betalen.nl.

Reageer op dit artikel