Eén kaart, drie kookstijlen

Eén kaart, drie kookstijlen

Innovatie is het uitgangspunt van het nieuwe restaurant 70 in het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam. Ook op de menukaart. Beter gezegd: een drieluik van kaarten die elk een culinaire stroming vertegenwoordigen; classic, global en new style. De gast kan kriskras door de drie stijlen heen eten.

Classic staat voor Franse klassiekers zoals meloen met Ardenner ham. Global betekent een internationale topper (bijvoorbeeld dorade met couscous, koriander en een saus van rozijnen en pijnboompitten). Een nieuw voorgerecht is sint-jakobsschelpen met tomatenmarmelade, groene asperges en saffraanmayonaise (foto). Chef-kok Michel de Koster ontwikkelde samen met zijn brigade het nieuwe concept. SVH Meesterkok Angélique Schmeinck ondersteunde hem daarbij.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.