nieuws

Kwaliteit huiswijnen moet beter

Horeca

De kwaliteit van huiswijnen in Nederlandse restaurants stijgt. Maar het kan een stuk beter. Dat zegt Jan van Lissum, organisator van de Nationale Huiswijn Competitie tijdens het openingsprogramma op de Horecava.

Kwaliteit huiswijnen moet beter

Van Lissum gaf tijdens de uitreiking van de winnaars nog een gouden tip aan restaurateurs. ‘Koop bij goede handelaren, schakel de consument in en kijk niet op een kwartje.’ Verder is het zinvol om meerdere huiswijnen op de wijnkaart te zetten.

Tijdens de wedstrijd om de Nationale Huiswijn Competitie werd in drie categorieën de een winnaar bekendgemaakt. In de categorie Café/Eetcafé won bij de witte wijnen ’t Spul uit Schiedam. Bij de rode wijnen won Taveerne De Waag in Haarlem.

In de categorie Restaurant ging de hoofdprijs bij witte wijnen naar Villa Sonsbeek in Arnhem. Bij de rode wijnen noteerden we twee winnaars: Het Regthuys in Maarn en Stout in Amsterdam.

Restaurant Wilhelminapark in Utrecht ging in de categorie Elite Restaurant met de hoofdprijs aan de haal bij de witte wijnen. Bordewijk in Amsterdam schenkt de beste rode huiswijn van Nederland.

Meer over de Horecava en Wine Professional leest u in ons speciale Horecava-dossier.

Reageer op dit artikel