Kwaliteit huiswijnen moet beter

Kwaliteit huiswijnen moet beter

De kwaliteit van huiswijnen in Nederlandse restaurants stijgt. Maar het kan een stuk beter. Dat zegt Jan van Lissum, organisator van de Nationale Huiswijn Competitie tijdens het openingsprogramma op de Horecava.

Van Lissum gaf tijdens de uitreiking van de winnaars nog een gouden tip aan restaurateurs. ‘Koop bij goede handelaren, schakel de consument in en kijk niet op een kwartje.’ Verder is het zinvol om meerdere huiswijnen op de wijnkaart te zetten.

Tijdens de wedstrijd om de Nationale Huiswijn Competitie werd in drie categorieën de een winnaar bekendgemaakt. In de categorie Café/Eetcafé won bij de witte wijnen ’t Spul uit Schiedam. Bij de rode wijnen won Taveerne De Waag in Haarlem.

In de categorie Restaurant ging de hoofdprijs bij witte wijnen naar Villa Sonsbeek in Arnhem. Bij de rode wijnen noteerden we twee winnaars: Het Regthuys in Maarn en Stout in Amsterdam.

Restaurant Wilhelminapark in Utrecht ging in de categorie Elite Restaurant met de hoofdprijs aan de haal bij de witte wijnen. Bordewijk in Amsterdam schenkt de beste rode huiswijn van Nederland.

Meer over de Horecava en Wine Professional leest u in ons speciale Horecava-dossier.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.