nieuws

Sound of Music landhuis wordt hotel

Horeca

Vanaf deze week is het mogelijk te overnachten in het landhuis van de familie Von Trapp, die figureert in de beroemde musical The Sound of Music. Villa Trapp in Salzburg opent op 25 juli officieel de deuren als museum en hotel.

Sound of Music landhuis wordt hotel

Het hotel krijgt twaalf kamers en twee suites, en herbergt een museum dat de historie van Oostenrijk en de familie Von Trapp belicht.

De regio Salzburg heeft de toeristische belangstelling voor een deel te danken aan de populariteit van de op waarheid gebaseerde musical, die het leven van de familie Von Trapp in de jaren van Nazi-Duitsland laat zien.

Negentig procent van de toeristen in de streek maakt een Sound of Music-tour, schrijft De Telegraaf, maar de villa was tientallen jaren niet toegankelijk voor toeristen. Tijdens WO II nam de SS de villa in beslag en daarna namen missionarissen er hun intrek. Nu is het landhuis weer in ere hersteld.

Het is overigens niet dezelfde villa als in de musical gebruikt is. Daarin stond een nabijgelegen kasteel model, omdat het originele huis in gebruik was door de kerk, die geen toestemming gaf voor het maken van de film.

Reageer op dit artikel