nieuws

Horecava InnovationLAB: All day breakfast & Personalised care

Horeca 252

All day breakfast is één van de food cultures die in de spotlight staat op Horecava’s InnovationLAB. Waar we vroeger drie keer op een dag aten met af en toe een tussendoortje, eten we tegenwoordig wel zes tot acht keer op een dag.

Horecava InnovationLAB: All day breakfast & Personalised care

De vaste eetmomenten verwateren steeds meer. Moderne consumenten trekken zich weinig aan van ongeschreven etensregels. Waarom zou je niet om 16 uur ’s middags een ontbijtbowl mogen eten als een early dinner? Of een vers gebakken croissant met groentesmoothie bij je lunch? Steeds meer horeca spelen in op deze behoefte door all day breakfast aan te bieden in restaurantconcepten of on the go.

All day breakfast sluit uitstekend aan op trends zoals de internationale bowltrend, super foods (overnight oats, gojibessen of tarwegras), all day koffie (van low fat cappuccino tot een tarwemelk latte) en no, low or pro (van vega aardbei smoothie, tot raw, low fat cheesecake en full-fat funky shakes). Op de beursvloer komt all day breakfast tot leven met een speciale All-Day Breakfast bar gebouwd in het InnovationLAB.

Gepersonaliseerde voeding

Een andere Food Culture die in het InnovationLAB tot uiting komt, is het personaliseren van voeding in een zorgsituatie. Als voorbereiding op een operatie, na de diagnose van een ziekte of een langere revalidatie wordt er gekeken naar de voedingsmiddelen die je lichaam versterken. Van welke voedingsstoffen heeft het lijf het meest profijt in deze fase? Smaak en verrassing zijn hierbij belangrijke elementen, alleen al omdat iemand die ziek is, veelal een verminderde eetlust heeft. Wanneer de patiënt zelf keuzes mag maken en zijn/haar wensen kan aangeven, versterkt dit het gevoel van controle – iets dat bij een opname juist wegvalt en voor veel mensen lastig is. Ook in de zorg staat niet meer de arts of de procedure maar de client centraal. Veerkracht en zelfmanagement zijn daarbij de kernwoorden.


Reageer op dit artikel