nieuws

Debat over oplossingen personeelstekort horeca

Horeca 3091

In Pakhuis de Zwijger in Amsterdam vindt maandagavond 21 januari een debat plaats over het personeelstekort in de horeca. Een avondje klagen en mopperen? Nee. Sprekers dragen juist oplossingen aan. Het debat is voor iedereen via een livestream te volgen.

Debat over oplossingen personeelstekort horeca

Pim Evers (horecaondernemer en voorzitter van KHN Amsterdam), Patrick Kerkhoven (COO Win Hotels) en John Flierman (Programmamanager House of Hospitality) krijgen het woord over het personeelstekort in de horeca. Net als Ricardo Eshuis van SVH.

De horeca staat voor een grote uitdaging. De bedrijven kampen namelijk met personeelstekorten. De helft van de ondernemers ziet het personeelstekort als een bedreiging voor het horecabedrijf.  Waar komt dit tekort vandaan en vooral hoe lossen we dit op? Moet het loon omhoog? Zorgen nieuwe technologieën ervoor dat horecapersoneel flexibeler en efficiënter kan worden ingezet of zijn er nog andere oplossingen om hotels, restaurants en cafés open te houden? S

Maandag 21 januari

Maandag 21 januari

amen met ondernemers, medewerkers, onderzoekers en innovatieve denkers zoeken we uit hoe werken in de horeca er anno 2019 voor staat. Waar liggen de kansen en wat is er voor nodig om deze te benutten? Het debat is op maandag 21 januari, begint om 20 uur en is te volgen via een livestream.

De avond begint met een bijdrage van Ricardo Eshuis van SVH. Hoe zit het nou precies met het tekort? Wat zijn de facts and figures. Vervolgens gaan we met andere sprekers in gesprek over deze presentatie, de oorzaken van de tekorten en de verschillende visies op oplossingen.

Oplossingen personeelstekort horeca

– Onderwijs/educatie. Voornamelijk John Flierman van Hous of Hospitality is hierin interessant.

– Betrokkenheid bij het restaurant, cafe of hotel: Pim Evers, Ricardo Eshuis hebben op dit punt interessante opmerkingen

– Lonen. Hoe zit het met loon. Moeten en kunnen deze omhoog nu er tekorten zijn?

– Nieuwkomers/ongebruikt potentieel: kunnen we de komst van nieuwkomers en het horeca tekort samen brengen?

Gesprekspartners debat personeelstekort horeca

Pim Evers is de voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Amsterdam. Daarnaast is hij is mede-eigenaar van tien horecazaken in Amsterdam waaronder Canibale Royale, Club Claire, Meneer Nieges, Vergulden Eenhoorn, Disco Dolly en De Bloemenbar.

pim evers

Pim Evers, KHN Amsterdam en horecaondernemer

Tim van Gerrevink is werkzaam bij Temper, een platform voor freelancersin de horeca.

John Flierman is programma-manager bij House of Hospitality. House of Hospitality is een publiek-private samenwerking waarin bedrijven, opleiders en de gemeente samenwerken om meer studenten, medewerkers en zijinstromers te motiveren voor een carrière in de hospitality-sector, waaronder ook de horeca.

Ricardo Eshuis is directeur van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). SVH heeft als kerndoel het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca. Met examens levert SVH een bijdrage aan de aansluiting van het horecaonderwijs op het bedrijfsleven.

Patrick Kerkhoven is Operationeel Directeur van WIN Hotel Group. WIN Hotels is een familiebedrijf gevestigd in Amsterdam met inmiddels meer dan 10 hotels in de stad. Daarnaast zit hij in het bestuurd van KHN Amsterdam.

Carmen Snijders is programmamanager Jongeren, Werk en Hoop en Bastiaan Meinders is programmamanager Ouderen, Werk en Hoop bij De Nieuwe Poort. Beide projecten zetten zich in om de betreffende doelgroepen aan het werk te krijgen.

Gerald Arkensteijn is kok en documentairemaker. Hij heeft beide beroepen gecombineerd in zijn documentaire CHEF, waar hij vier chef-koks en de werkzaamheden in hun restaurants volgt.

De moderator van de avond is Bahram Sadeghi.