nieuws

McFlurry van Nederlandse McDonald’s-ondernemer te koop in Amerika

Horeca 1262

McFlurry van Nederlandse McDonald’s-ondernemer te koop in Amerika

De Nederlandse McFlurry Stroopwafel is binnenkort verkrijgbaar bij 14.000 vestigingen van McDonald’s in de Verenigde Staten. Het betreft een primeur, want nooit eerder verscheen een Nederlands product op alle Amerikaanse menukaarten. De McFlurry Stroopwafel is een creatie van franchisenemer Robert de Gruyter uit Haarlem.

Dit meldt Snackkoerier. De Haarlemse ondernemer De Gruyter bedacht de McFlurry-variant met stroopwafel tien jaar geleden. ‘Vóór mijn tijd bij McDonald’s werkte ik met ijsproducten. Toen McDonald’s de McFlurry bedacht, werd ik gelijk enthousiast over de mogelijkheden en ben ik thuis aan de keukentafel gaan experimenteren met verschillende koeken. Na diverse recepturen geprobeerd te hebben, kwam ik uit bij de stroopwafel en dat bleek een perfecte combinatie.’

McFlurry

‘De variant met stroopwafel werd in 2009 voor het eerst geïntroduceerd op de Nederlandse menukaart en werd meteen een favoriet onder onze gasten’, zegt Eunice Koekkoek, woordvoerder van McDonald’s Nederland. ‘We zijn dan ook ontzettend trots dat binnenkort heel Amerika kan smullen van deze klassieker uit de Nederlandse keuken.’

Vier populaire producten

In de Amerikaanse McDonald’s-restaurants worden deze zomer tijdelijk vier populaire producten uit andere landen geïntroduceerd, waaronder dus de Nederlandse McFlurry Stroopwafel. De andere items zijn de Grand McExtreme Bacon Burger uit Spanje, de Tomato-Mozzarella Chicken Sandwich uit Canada en Cheesy Bacon Fries uit Australië.

De McFlurry Stroopwafel is vanaf begin juni tijdelijk beschikbaar in ruim veertienduizend Amerikaanse McDonald’s restaurants.


>>> Meer lezen over McDonald’s, de aanvoerder van de Top 100 grootste bedrijven en merken van Nederland.


Schrijf gratis in voor thema updates van Misset Horeca

Misset Horeca stuurt regelmatig updates per mail over belangrijke thema’s voor de ondernemer: interieur, personeel, terras, koffie, bier en ook voor starters hebben we een update. Ze bevatten trends, kennisartikelen, nieuws, handige tips en inspiratie van collega’s. Schrijf je gratis in!

Reageer op dit artikel