85 procent ondernemers betaalt pensioenpremie horecapersoneel op tijd

85 procent ondernemers betaalt pensioenpremie horecapersoneel op tijd

85 procent van de horecaondernemers betaalt de pensioenpremie voor de medewerkers binnen de afgesproken betaaltermijn. 15 procent redt dat momenteel niet door de coronacrisis.

Dit laat Paul Braams weten, de directeur van het Pensioenfonds Horeca en Catering. Bij dit fonds is horecapersoneel verplicht aangesloten. Werkgevers dragen de pensioenpremies af.

Het fonds zelf werkt er momenteel hard aan om de uitvoeringskosten zo laag mogelijk te houden. Daarom is recent overgestapt naar andere software, in de cloud.

'Klanten doen hun uiterste best om te betalen'

‘De coronacrisis is heftig omdat onze klanten veel financieel verlies lijden.’ Braams noemt het mooi om te zien dat werkgevers in de horeca hun uiterste best doen om hun verplichtingen na te komen, terwijl hun weggevallen omzet niet meer is in te halen.

85 procent betaalt op tijd

‘Op dit moment lukt het 85 procent van de werkgevers om de pensioenpremie binnen de afgesproken betaaltermijn te betalen. Daar ben ik trots op. Er werken heel inventieve mensen in de horeca en cateringsector. Ze passen zich snel aan, geven een andere formule aan hun zaak, gaan maaltijden bezorgen. Het is een ondernemende sector waar je alleen maar respect voor kunt hebben.’

Braams denkt dat de sector zich na de crisis weer zal herstellen. Het Pensioenfonds gaf en geeft horecaondernemers tijdens de lockdowns extra tijd om de premie te voldoen. Telkens de is betalingstermijn met 30 dagen verruimd. Een overzicht van de incassodata van het Pensioenfonds vind je hieronder.

Wanneer pensioenpremie betalen?

NotaBetaaldatumIncassodatum
Maart1 mei 202030 april 2020
april1 juni 202029 mei 2020
mei1 juli 202030 juni 2020
juni1 augustus 202031 juli 2020
juli1 september 202031 augustus 2020
augustus1 oktober 202030 september 2020
september1 november 202030 oktober 2020
oktober1 december 202030 november 2020
november1 januari 202131 december 2020
december1 februari 202129 januari 2021

Kosten per deelnemer: 51 euro

Het Pensioenfonds zelf is in de afgelopen periode overgestapt op een nieuw administratieplatform. Voor horecaondernemers verandert er hierdoor niets.

Paul Braams: ‘Ons pensioenfonds staat bekend om zijn goede en goedkope uitvoering. Op dit moment zijn onze kosten per deelnemer €51. Met dit systeem willen we de uitvoeringskosten verder verlagen en tegelijkertijd technologisch voorbereid zijn om veranderingen in de toekomst snel en efficiënt door te kunnen voeren. Dit om de dienstverlening voor werkgevers en deelnemers continu te verbeteren en zo goedkoop mogelijk te houden.’

De vervanging van het huidige legacy werkgeversadministratie systeem maakt onderdeel uit van de weg naar cloud-based technologie. Dat is waar het Pensioenfonds naartoe gaat.

‘Bijna 1 miljoen dienstverbanden’

In totaal zijn de gegevens van meer dan 85.000 werkgevers, bijna 1 miljoen dienstverbanden en ruim 3 jaar historische data recent succesvol ondergebracht in het nieuwe platform.

Het platform is door het pensioenfonds, samen met IG&H en in een samenwerking met de internationale technologiebedrijven OutSystems en Microsoft, ontwikkeld.

Doordat de oplossing volledig in de cloud draait, is het nieuwe administratie platform van PH&C maximaal schaalbaar.

Pensioenfonds Horeca en Catering

Het pensioenfonds Horeca en Catering is voor en ván alle werknemers en werkgevers in de sectoren horeca en contractcatering. Eind 2019 telde het fonds ruim 1,3 miljoen (ex-) werknemers en 40.000 werkgevers die bij ons zijn aangesloten.

Het belegd vermogen van het pensioenfonds bedraagt €12,6 miljard (eind 2019). Sinds 1963 beheren en verzorgen het fonds de pensioenen van harde werkers in een branche waar het draait om goede service en gastvrijheid.


Bekijk deze collectie

Medewerker in dienst

Verschillende aspecten spelen een rol als het gaat om medewerkers die aan het werk zijn. In deze collectie staan tips & tricks voor horecaondernemers als het gaat om het behouden en opleiden van medewerkers, samenwerken, inroosteren en ziekte. Ook delen ondernemers hun praktijkvoorbeelden.