nieuws

A’dams Horeca1 wint Europese eGovernment Award

Hotel

Het project Horeca1 van de gemeente Amsterdam heeft deze week in Lissabon de prestigieuze Europese prijs voor digitale innovaties van overheden, de eGovernment Award, gewonnen. Het project is ontworpen om aanvraagprocedures voor horecaondernemers te vereenvoudigen.

A’dams Horeca1 wint Europese eGovernment Award

Amsterdam won in de categorie ‘Better public services for jobs and growth’, en werd door de Europese Commissie gekozen uit 311 inzendingen. Op de internationale Ministerial eGovernment Conference in Portugal werd de prijs overhandigd.

Horeca1 maakt het voor horecaondernemers mogelijk met één digitaal formulier zeven gemeentelijke vergunningen aan te vragen. Voorheen moest de ondernemer hiervoor langs minimaal drie verschillende loketten.

Nijmegen

In de toekomst moeten zelfs alle veertig regelingen die met de horeca te maken hebben via één loket en één formulier ontsloten worden, zegt de directeur van ICATT, het softwarebedrijf dat het systeem ontwierp. Horeca1 wordt ook geïmplementeerd in Nijmegen.

Naast de Amsterdamse winnaar bereikten nog vijf Nederlandse projecten de finale, waarin 53 van de 311 inzendingen waren doorgedrongen.

Amsterdam kreeg eerder al de prestigieuze WebWijzer Award, en won ook de WebOlympics met het loket op de site Amsterdam.nl.

Reageer op dit artikel