nieuws

Golden Tulip gaat weer Nederlandse hotels managen

Hotel

Golden Tulip, intussen eigendom van Starwood Capital en samengevoegd met de Franse Louvre Hotel Group, gaat in Nederland weer zelf hotels managen. Sinds het faillissement in 2009 bestond de keten in Nederland alleen uit franchisehotels. Het eerste zelfgeleide hotel komt begin 2012 bij luchthaven Eindhoven.

Golden Tulip gaat weer Nederlandse hotels managen

Eerder dit jaar opende in Antwerpen het eerste managementhotel van de Benelux. Komend jaar moeten er meer volgen in Nederland en België. Dat zegt de Franse chief operating officer europa van Louvre en interim ceo van Golden Tulip Olivier Derycke in een interview met Misset Horeca.

‘Golden Tulip is weer terug. Ik heb een jaar in de luwte gewerkt om het merk te leren kennen, de kracht van het merk Golden Tulip is enorm.’

Positie versterken

Het komend jaar ligt de focus vooral op managementhotels, zegt hij. ‘Idealiter bestaat eenderde van ons portfolio uit volledig eigen hotels, eenderde uit managementhotels en eenderde uit franchise. Er zitten nog geen volledig eigen hotels in de pijplijn. Golden Tulip heeft nu 78 hotels in Nederland, daar kunnen er nog makkelijk 20 tot 25 bij. We kijken dan vooral naar steden waar we onze positie kunnen en moeten versterken.’

In 2012 bestaat Golden Tulip 50 jaar, en dat jubileum gaat als het aan Derycke ligt groots gevierd worden met in ieder geval een wereldwijd congres in Nederland, toch de bakermat van het merk. Ook zullen er door het jaar acties zijn.

Lees het gehele interview met Olivier Derycke in Misset Horeca 30 van 16 december.

Reageer op dit artikel