nieuws

CNN wil geld zien van Nederlandse hotels

Hotel

Hotels doen er goed aan om CNN van de hotelkamerbuis te halen, wanneer er geen vraag is naar de Amerikaanse nieuwszender. Vanuit Engeland heeft een auteursrechtenorganisatie namens CNN namelijk een forse claim neergelegd bij een Nederlands hotel. Wanneer hotels toch in zee gaan met CNN, is Koninklijk Horeca Nederland (KHN) bang dat het een precedent schept voor Videma.

CNN wil geld zien van Nederlandse hotels

Dat zegt Frans Hazen, sectorvoorzitter Hotels van KHN. De hotelvoorman vindt dat hotels er goed aan doen te onderzoeken of het doorgeven van CNN-beelden op de hotelkamer wel zinvol is.

Toegevoegde waarde
‘We kregen de melding dat een Nederlands hotel een claim heeft ontvangen voor het uitzenden van CNN. De claim komt van een Engelse organisatie, die voor honderd kamers zo’n drieduizend euro berekent, en ligt in het verlengde van de Videma’, aldus Hazen.

Telefonische reactie Hazen over mogelijke gevolgen

KHN adviseert haar leden om te bekijken in hoeverre CNN van toegevoegde waarde is of leidt tot extra kamerbezetting. ‘Als hotels concluderen dat CNN geen toegevoegde waarde heeft, kunnen zij beter stoppen met het beschikbaar stellen van CNN aan hun hotelgasten’, aldus Hazen, die wijst op alternatieven die voorhanden zijn.

Zie ook:
Hazen: ‘Betaal rekening Videma niet’

Reageer op dit artikel