nieuws

Duitse broers en zussen pakken hotelawards

Hotel

De Duitse vakkrant Allgemeine Hotel- und Gastronomie-Zeitung (AHGZ) heeft de gebroeders Stephan, Carl en Michael Geisel uitgeroepen tot Hotelier van het Jaar. De ‘Special Award’ werd toegekend aan tweelingzussen Gisa en Hedda Deilmann van luxeschepenbouwer rederij Deilmann.

Duitse broers en zussen pakken hotelawards

De jaarlijkse awards werden in het Franfurter Sheraton hotel uitgereikt door hoofdredacteur Hendrik Markgraf van de AHGZ.

De broers Geisel hebben een viertal hotels, waarmee ze verschillende markten bedienen. Volgens het juryrapport lukt het ze op een vakkundige manier traditie met innovaties te combineren, wat hen dit jaar de titel Hotelier van het Jaar oplevert.

Nummers

‘Het zijn echte ondernemers, met goed leiderschap en een gezonde blik op de wereld. Bij hen hebben alleen de kamers nummers, niet de mensen – die staan bij de familie Geisel altijd in het middelpunt’, aldus de jury.

Naast de prijs voor de Hotelier van het Jaar kent de AHGZ ook een bijzonder Award toe aan iemand die niet direct als hotelier actief is, maar wel nauw met de markt verbonden is. Dit jaar zijn dat de zusjes Deilmann, die sinds 2003 de rederij van hun toen overleden vader voortzetten.

Zwemmend hotel

Deilmann bouwt vooral grote, luxe cruiseschepen, ofwel ‘zwemmende hotels’ zoals de jury ze omschrijft.

‘Deze vrouwen dragen de Duitse luxe hotelcultuur uit in de hele wereld’, zegt de jury. ‘Ze leiden het bedrijf met een indrukwekkende balans, en hun stijl, competentie en voorkomen overtuigt over de hele linie.’

Reageer op dit artikel