nieuws

Eden Hotel Group benoemt nieuwe managers

Hotel

De aankoop van nieuwe hotels vraagt om de aanstelling van nieuwe topmensen, laat de Eden Group in een persbericht weten. In dit geval Rino Soeters bij La Bergère in Maastricht en Sjoukje Wiptkop in Groningen.

Eden Hotel Group benoemt nieuwe managers

Soeters was al general manager bij hotel La Bergère, en behoudt die functie nadat Eden het Maastrichtse designhotel per 1 juli inlijfde in haar snelgroeiende imperium. Sjoukje Witkop kreeg haar topplek bij Eden city hotel Groningen al per 1 mei.

Met zijn 26 jaar is Soeters de jongste general manager binnen de Eden Group, terwijl hij bij La Bergère die functie al sinds 2001 bekleedt. Daarvoor was hij twee jaar sales manager bij Golden Tulip Apple Park Hotel in Maastricht. Naast La Bergère bestiert Soeters ook het eveneens in Maastricht gelegen ‘hippe’ hotel St. Martenslane.

Witkop heeft ruime ervaring in de internationale hotelwereld, onder andere opgedaan bij NH Hoteles in Spanje, Hyatt Hotels in Atlanta, Verenigde Staten en Golden Tulip in Bussum en Amsterdam. Daarnaast was zij nauw betrokken bij de organisatie van het huwelijk van Prins Willem Alexander en Prinses Màxima in 2002.

De Eden Hotel Group bestaat inmiddels uit 16 hotels in de grotere steden. In 1977 begon Sjoerd Dijkstra met één hotel, de laatste vier zijn er pas het afgelopen halfjaar aan toegevoegd.

Eden is één van de grotere onafhankelijke hotelondernemingen van Nederland, en nog altijd staat er een Dijkstra aan het roer. Aan het eind van 2008 moet de keten uit 20 hotels bestaan, en wordt er ook naar omliggende landen gekeken, zo luidt de doelstelling.

Eerdere berichten over Eden Hotel Group

Reageer op dit artikel