nieuws

Eerste designprijs voor hotelbadkamer

Hotel

De tweejaarlijkse Badkamer Design Award heeft dit jaar voor de eerste keer ook een Award uitgereikt aan de beste hotelbadkamer. Bij gebrek aan concurrentie werd hij aan de enige nominatie, hotel Stroom in Rotterdam, toegekend.

Eerste designprijs voor hotelbadkamer

Het is de zevende keer dat de Badkamer Design Awards worden uitgereikt aan goed ontworpen en gerealiseerde badkamers. Volgens de jury was de stijl dit keer behoudend. Weinig poespas maar gewoon mooie en functionele ruimten met veel strakke vormen.

Voor deze editie werden nieuwe categorieën ingesteld. Voorheen werd de prijs toegekend aan thuisbadkamers in verschillende oppervlaktecategorieën. Daar is nu vanaf gestapt, en het aantal categorieën is teruggebracht tot twee: één voor de Home badkamers en één voor Hotel badkamers.

Juweeltjes

Bij de hotelbadkamers werd door de jury extra gelet op het concept en de relatie van de badkamer tot de inrichting van de rest van het hotel. Winnaar in deze categorie is de enige genomineerde uit de inzendingen: hotel Stroom in Rotterdam. De badkamer is ontworpen door Gerben van der Molen van Stars Design.

‘De inzendingen voor deze nieuwe categorie waren wat aan de magere kant, terwijl ik weet dat er in Nederland juweeltjes bestaan’, aldus een jurylid in De Telegraaf.

Hij legt uit dat Hotel Stroom heeft gewonnen omdat er een goede poging is gedaan om de badkamer een geheel te laten vormen met de ruimte, compleet met grappige doorkijkjes.

Totaalconcedpt

Er is veel waardering voor het totaalconcept van de badkamers en de drive om van het verblijf in het hotel een audiovisueel avontuur te maken (het hotel is gelegen in het Rotterdamse Lloydkwartier, waar veel multimediabedrijven gehuisvest zijn).

Voor de lichtinval door het dak hebben bijna alle hotelkamers een vide, die tevens de badkamer visueel met de slaapruimte verbindt. De meubilering van de badkamers is op maat vervaardigd en in één lijn gehouden. Bij een aantal badkamers is op het individuele ontwerp echter nog wel wat af te dingen.’

Winnaar in de categorie Home is Frederiks & van der Nat interieurarchitecten voor het ontwerp van een badkamer in Delft.

De winnende en genomineerde badkamers zijn te zien op de consumentenmanifestatie Baden in Holland op 16 en 17 februari aanstaande in de Jaarbeurs Utrecht en de vakbeurs VSK van 11 tot en met 15 februari.

Reageer op dit artikel