nieuws

Eerste goede weekend voor attractieparken

Hotel

De Nederlandse attractieparken hebben het eerste goede weekend van he seizoen achter de rug. Dat zegt een woordvoerder van de Club van Elf, waarin een aantal parken is verenigd.

Eerste goede weekend voor attractieparken

De Keukenhof in Lisse profiteerde van het lekkere weer. Naast Nederlanders wisten ook veel buitenlanders de weg naar het bloemenpark te vinden. Vooral Japanners, Brazilianen, Russen, Chinezen en Indiërs genoten van de bloemenweelde.

Dierenpark Emmen trok veel bezoekers die onder meer kwamen kijken naar een broedende kolibrie in de vlindertuin. Toverland in het Limburgse Sevenum kreeg vooral veel Belgische en Duitse bezoekers over de vloer.

In Attractiepark Slagharen konden mensen weer pony’s knuffelen. Het park begon als ponypark, maar deed de pony’s de deur uit. Nu zijn ze terug.

Strandhoreca

Al met al was het een beter weekeinde dan een jaar geleden, met meer bezoekers. Toen was het duidelijk te merken dat er een financiële crisis was. ‘Het was het eerste echte leuke lenteweekeinde, waarin veel mensen op pad zijn geweest’, aldus de woordvoerder. Bezoekersaantallen worden niet prijsgegeven.

Ook De Efteling in Kaatsheuvel draaide twee goede dagen, liet een woordvoerster weten.

De strandtenthouders hadden vooral zaterdag een mooie dag. Het was gezellig druk in Bergen, Zandvoort, Bloemendaal, Scheveningen en op de stranden van de Zuid-Hollandse eilanden. Zondag viel tegen omdat de beloofde zon wegbleef.

Reageer op dit artikel