nieuws

FNV: bijeenkomst voor medewerkers GT hotels

Hotel

Horecavakbond FNV houdt woensdag 15 juli een informatiebijeenkomst voor medewerkers van de zes Golden Tulip hotels op en rond de Veluwe die zijn overgenomen door EHP, European Hospitality Properties. De rol die de vakbond nog kan spelen, is beperkt. ‘Ontslagen kunnen we niet terugdraaien. Wel kunnen we mensen adviseren.

FNV: bijeenkomst voor medewerkers GT hotels

‘Advies kan gaan over het laten doorlopen van het pensioen bij ontslag, of over de nieuwe contracten die mensen hebben gekregen. Deze zijn echter veelal al getekend. De snelheid waarmee alles is gegaan, was natuurlijk enorm.’ Dit zegt vakbondsman Harry de Wit.

Verliezers

Hij vervolgt: ‘De globale strekking van de contracten is vijf procent minder salaris en minder toeslagen. Bij een faillissement zijn medewerkers altijd de verliezers. Hoe zwaar dat ook is.’

Golden Tulip Beekbergen

Waar de bijeenkomst gaat plaatsvinden, is nog niet bekend. EHP geeft geen toestemming voor een van de eigen hotels. Het gaat om de zes volgende hotels: Golden Tulip Epe, Golden Tulip De Wipselberg en de Tulip Inn in Beekbergen, Victoria in Hoenderloo, Golden Tulip en Tulip Inn in Amersfoort en Loosdrecht.

Geen vast aantal uren

‘De mensen van deze zes hotels hebben een tijdelijk uitzendcontract gekregen van payroll-bedrijf Hospitality Flex in Arnhem. Probleem met deze uitzendcontracten is onder meer dat er geen vast aantal werkuren in staat. Nu heb ik wel begrepen dat er momenteel BV’s worden opgericht door EHP die de mensen later weer in dienst nemen. We analyseren de contracten, en zullen er volgende week woensdag meer over zeggen.’

Of er ook dergelijke bijeenkomsten komen voor medewerkers van de andere hotels, is niet bekend. Er staat een afspraak gepland met Lucas Petit, de nieuwe eigenaar van GT hotel Avegoor in Ellecom.

Reageer op dit artikel