Geen sloop hotel Britannia Vlissingen

Geen sloop hotel Britannia Vlissingen

De gemeente Vlissingen trekt de sloop- en bouwvergunning van Hotel Britannia in. De oplossing voor het verpauperde hotel vertraagd hiermee wederom. Het paviljoen dat bij het hotel hoort, bevat unieke mozaïeken die van historische waarde zijn. Er wordt nu een poging gedaan deze te behouden.

Volgens Heemschut, een vereniging die zich inzet voor de bescherming van cultuurmonumenten, is de kans groot dat het hele paviljoen kan worden gerestaureerd. Het uit 1954 stammende paviljoen bevat mozaïeken van Louis van Roode.

Hotel in verval

Hotel Britannia op de Vlissingse boulevard staat al sinds 2000 leeg en raakte in de afgelopen jaren steeds verder in verval. Diverse plannen met het hotel liepen tot nu toe op niets uit. De gemeente Vlissingen is sinds april 2009 eigenaar van het pand.

Volgens Heemschut wordt er gewerkt aan een projectvoorstel om het mozaïek te conserveren en een aantal andere delen van het paviljoen weer in oorspronkelijke staat te brengen. Heemschut wil het paviljoen uiteindelijk in oude glorie herstellen. ‘Het is een van de weinige voorbeelden in Zuidwest-Nederland van de integratie tussen architectuur en monumentale kunst.’

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.