nieuws

Hilton opent eerste hotel op IJsland

Hotel

De Hilton groep heeft haar eerste IJslandse vestiging begin deze maand in gebruik genomen. Het Hilton Reykjavik Nordica wordt gerund door franchisenemer Flugleidahotel, dochter van vliegtuigmaatschappij Icelandair.

Hilton opent eerste hotel op IJsland

Hilton Reyjavik Nordic moet uitgroeien tot de nummer één van de IJslandse hoofdstad voor zakelijke als toeristische gasten. De IJslandse markt is booming, het land één van de meest trendy bestemmingen voor Europese en Amerikaanse toeristen van dit moment.

De samenwerking past voor beide bedrijven bij hun expansiestrategie. Voor Icelandair betekent de verbintenis aan de naam Hilton internationale erkenning en naamsbekendheid, voor Hilton is het een mooie mogelijkheid zich te verbinden aan een vliegtuigmaatschappij en zich te profileren op IJsland.

Het hotel was al in handen van Icelandair. Het ligt in het centrum van Reykjavik en heeft 252 kamers in Nordic stijl. Het beschikt onder meer over een spa met typisch IJslandse hotpots.

Praag

Hilton laat ook weten dat de groep het Renaissance Hotel in Praag heeft overgenomen en grondig gerenoveerd. Het Hilton Prague Old Town zal 1 november de deuren openen.

Meer Hilton berichten:

Reageer op dit artikel