nieuws

Hotels Dubai halveren prijzen

Hotel

Om in het ‘laagseizoen’, wat de zomer is in Dubai, de bezettingsgraad op te krikken, hebben hotels in de Arabische stad hun prijzen met gemiddeld 50 tot 60 procent verlaagd.

Hotels Dubai halveren prijzen

Omdat er in de zomer weinig beurzen en congressen in de miljoenenstad zijn, waar de hotels het voornamelijk van de zakelijke markt moeten hebben, proberen ze met fikse kortingen toeristen te lokken.

Door de moordende concurrentie van het ene na het andere uit de grond gestampte hotel in zowel Dubai als in nabijgelegen Abu Dhabi, de stijgende kosten voor vliegreizen en de zwakke dollar, zien de hotels in Dubai deze zomer de reserveringen flink achterblijven op andere jaren.

Volgens Bilal Sayyed van Destinations of the World daalt de bezettingsgraad in de Dubaise hotels deze zomer mogelijk met 15 tot 20 procent ten opzichte van vorig jaar. De hausse aan nieuwe hotels kan daarvan een oorzaak zijn, zegt Sayyed op ehotelier.com. ‘De stroom toeristen moet wel de toename in kamercapaciteit evenaren.’

Eén van de mogelijkheden het tij te keren is het verlagen van de prijzen, denkt hij. Kost een standaard éénpersoonskamer in een vijfsterrenhotel in het hoogseizoen makkelijk 1500 dirham (260 euro), nu gaan ze voor minder dan 700 dirham (120 euro) weg.

Sommige zakenhotels passen hun voorzieningen aan om zo ook toeristen te kunnen ontvangen. Vooral gasten uit prijs-gevoelig India, een belangrijke toeristenmarkt voor Dubai, blijven weg.

In de wintermaanden halen de meeste hotels in Dubai wel een bezetting van 90 procent, in de zomer is het vaak knokken om de 75 te halen, en dat ligt nu dus nog veel lager.

De woestijnstad telt momenteel zo’n 475 hotels met in totaal meer dan 65.000 kamers.