nieuws

Hotelstudenten op Curaçao aangevallen

Hotel

Een groep Nederlandse hotelschoolstudenten die stagelopen op Curaçao is vrijdagavond in een uitgaansgelegenheid op het eiland aangevallen door een groep inwoners van het eiland. Het geweld vloeide voort uit anti-Nederland demonstraties. Verscheidene studenten raakten gewond, één is in het ziekenhuis opgenomen.

Hotelstudenten op Curaçao aangevallen

De stagairs waren in café De Nachtwacht in Willemstad, een plek waar vaak Nederlandse studenten samekomen. Tientallen Antillianen drongen de kroeg binnen, en begonnen er op los te slaan.

‘Hollanders werden uitgescholden en moesten vluchten’, zegt een Nederlandse student in De Telegraaf. Een andere spreekt van ‘Zuid-Afrikaanse toestanden’.

Bij de vechtpartij die ontstond liep een Nederlandse man een schedelbasisfractuur op, hij ligt in het ziekenhuis.

De haat ontstond na een politieke demonstratie tegen Nederlandse bemoeienis met de eilanden. De Antillen kwamen donderdag financieel onder curatele van ons land te staan. Een kleine groep besloot daarop de aanval te openen op Nederlanders. ‘Ze moeten oprotten naar hun eigen land’, schreeuwden de betogers. ‘Wij mogen daar niet zijn, dus jullie hier ook niet!’

Of de groep specifiek op zoek was naar hotelstudenten is niet bekend. De Antilliaanse autoriteiten hebben de aanval veroordeeld, en zijn in gesprek met politie en Openbaar Ministerie over hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden.

Reageer op dit artikel