nieuws

Hotelsuite in vliegtuig startklaar

Hotel

Zondag 19 juli opent op vliegveld Teuge bij Apeldoorn een vliegtuig met daarin een luxe hotelsuite. Het toestel – een Ilyushin 18 met vier propellers – is in originele staat maar het interieur is omgebouwd tot hotelsuite, inclusief keuken, jacuzzi en sauna.

Hotelsuite in vliegtuig startklaar

Het project is een initiatief van Ben Thijssen, die het toestel in 2007 in Duitsland kocht. Thijssen is eigenaar van de online hotelboekingswebsite www.hotelsuites.nl. Mensen die een overnachting boeken, hebben exclusief gebruik van het hele toestel. Een overnachting inclusief uitgebreid ontbijt kost €350,- voor twee personen.

De Ilyushin 18 staat naast het nieuw te bouwen luchthavengebouw van vliegveld Teuge. Gasten gaan via een met rood tapijt bekleedde vliegtuigtrap naar de cabine.

Hotelovernachting

Bij de nooduitgang aan de achterzijde van het toestel bevindt zich een terras dat uitzicht geeft op het platform en de landings-/startbaan van het vliegveld. ‘Bijzonder is de cockpit die volledig in originele staat is. Zo zijn alle benamingen van de instrumenten in het Russisch en veel lampjes werken nog. Wie de 37,5 meter lang cabine binnenstapt, heeft direct een wauw gevoel. Het is als slapen in de wolken maar dan met de motoren uit,’ aldus Thijssen.

Het toestel kan ook worden gebruikt als vergaderlocatie voor groepen tot 10 personen.

Reageer op dit artikel