nieuws

Hyatt Hotel aan Amsterdamse Prinsengracht

Hotel

Er komt een Hyatt Hotel in de voormalige openbare bibliotheek aan de Prinsengracht in Amsterdam. Deze week beginnen de werkzaamheden aan het gebouw. Het staat leeg sinds de Openbare Bibliotheek Amsterdam in 2007 verhuisde naar een nieuwbouwpand aan het Oosterdok.

Hyatt Hotel aan Amsterdamse Prinsengracht

Het pand loopt van Prinsengracht 587 tot Keizersgracht 440, in totaal bijna 12.000 vierkante meter. Het wordt volgens het Parool een vijfsterrenhotel. Hoeveel kamers het complex gaat krijgen, is nog niet bekend gemaakt.

De persvoorlichting van Hyatt International heeft nog niet gereageerd op vragen van MissetHoreca.nl.

Hotel vergunning

Aedes Vastgoed kocht het gebouw in 2007 voor 18,5 miljoen euro om er een hotel in te vestigen. De bouwvergunning is zo goed als rond. De verbouwing van het pand is geraamd op bijna 5 miljoen euro.

Nu een exploitant bekend is, kan ook de exploitatievergunning worden aangevraagd. Omdat het pand een gemeentelijk monument is, moet de gevel worden gehandhaafd. De ontwikkelaar wil het hotel nog dit jaar openen.

Reageer op dit artikel