nieuws

Landal boekt 13 procent omzetgroei

Hotel

Landal GreenParks heeft een uitstekend 2007 achter de rug en zag de omzet met 13 procent groeien naar €251 miljoen. De bezetting in de vakantieparken steeg met 2 procent. Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat Landal’s groeicijfers boven de 10 procent uitkomen.

Landal boekt 13 procent omzetgroei

De resultaten kwamen zowel door autonome groei als door acquisities tot stand. Zo opende Landal het afgelopen jaar drie parken in Nederland, Duitsland en voor het eerst in Zwitserland.

Daarnaast scoort Landal goed met nieuwe grote bungalowtypen geschikt voor 12, 20 en 24 personen. Landal beschikt over 60 vakantieparken in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië.

Internetboekingen

Steeds meer bungalowvakanties worden via Internet geboekt. In Nederland steeg het aantal internetboekingen met 37 procent; in Duitsland nam het aantal online boekingen explosief toe met 73 procent.

Met 9,2 miljoen bezoekers per jaar (7,5 miljoen in 2006) is Landal.nl niet alleen één van de bestbezochte reissites in Nederland, maar ook een zeer gewaardeerde. In 2007 mocht Landal voor het tweede achtereenvolgende jaar de publieksprijs van de Thuiswinkel Awards in de categorie Reizen en Vrije Tijd in ontvangst nemen.

De trend naar eerder boeken lijkt ook in 2008 voort te zetten, zegt algemeen directeur Thoams Heerkens van Landal ‘Het aantal boekingen ligt nu al ruim 10 procent hoger dan in januari vorig jaar. We zien dit met name bij onze wintersportlocaties, maar ook de meivakantie loopt enorm hard, omdat Nederlanders twee weken vakantie hebben.’

Drie parken erbij

Dit jaar komt er een drietal parken bij: in Drenthe, op Terschelling en eind dit jaar een tweede park in Zwitserland.

Daarnaast wordt 17 miljoen euro geïnvesteerd in productverbeteringen op bestaande parken, en nog eens 12 miljoen euro gaat naar de renovatie van Landal De Lommerbergen nog voor de zomer afgerond, en start een grootschalig renovatieproject op Landal Het Vennenbos. Hiermee is een investering van 16 miljoen euro gemoeid.

Meer Landal berichten:

Reageer op dit artikel