nieuws

Lichaam ontvoerde gm Novotel gevonden

Hotel

Het lichaam van de in april ontvoerde general manager van het Novotel in Abidjan in Ivoorkust is gevonden. Hij is vermoord. Bijna twee maanden ontbrak ieder spoor van de ontvoerde Stephane Frantz di Rippel.

Lichaam ontvoerde gm Novotel gevonden

Zijn lichaam is vorige week in een meertje gevonden, samen met nog een lichaam dat nog niet geïdentificeerd is.

In het Afrikaanse Ivoorkust land is al geruime tijd sprake van interne onrust. Aanleiding voor het conflict is de uitslag van de presidentsverkiezingen van november 2010. Zowel de zittende president als zijn rivaal eisten de overwinning op.

Accor topman Denis Hennequin is geschokt door de gewelddadige dood van de general manager. Zijn medeleven gaat uit richting familie en vrienden va het slachtoffer. ‘Al onze medewerkers hebben meegeleefd, van over de hele wereld ontvingen we steunbetuigingen. Vreselijk is dit.’

Het Novotel in Abidjan is gevestigd aan de Rue du Commerce in het centrum van de bijna 3 miljoen inwoners tellende hoofdstad. Het viersterrenhotel telt 201 kamers, 20 appartementen en tal van andere faciliteiten.

Reageer op dit artikel