nieuws

Regardz speelde slecht in op recessie

Hotel

Regardz heeft niet snel genoeg geschakeld in snel veranderende marktomstandigheden’. Dat zegt directeur Job Heilijgers. De gevolgen zijn helder. Opnieuw zag het bedrijf in 2010 de omzet krimpen me een stevige herstructurering tot gevolg.

Regardz speelde slecht in op recessie

‘De kredietcrisis en de onverwacht snelle opkomst van de nieuwe media en het nieuwe werken heeft Regardz ertoe gedwongen scherp naar de snel veranderende markt te kijken’, zegt Heilijgers. Als gevolg: 20 procent van de mensen eruit, maar ook nieuwe systemen en nieuwe concepten.

Het komt niet vaak voor dat bedrijven in de Top 100 deze mate van zelfkritiek aan de dag leggen. De Regardz directeur kiest voor eerlijkheid. ‘Minder evenementen, kleinere vergadergroepen, minder hotelovernachtingen. De afgelopen jaren zijn moeilijke jaren geweest in onze branche. En ondanks de sterke merkpositie van Regardz, hebben ook wij het de afgelopen jaren niet eenvoudig gehad. We hebben uiteraard niet stilgezeten. De afgelopen periode hebben wij onder andere gebruikt om onze strategie en de marktsituatie te evalueren. ‘

Leren van tegenslag lijkt het motto bij Regardz. ‘Een van de belangrijkste conclusies is dat de veranderende marktomstandigheden genoeg kansen bieden voor nieuwe initiatieven. Maar je moet ze wel pakken. Regardz gaat met de eigen hotels, vergader- en evenementenlocaties, koffie-, food- en leisureconcepten sterk inspelen op de trends in de markt. Een herpositionering van het merk Regardz vormt hierbij de basis. Regardz wordt een premium belevings- en vertrouwensmerk in de markten waar het actief is: zakelijk en particulier.

Een eerste voorbeeld van een vernieuwend concept is MeetingXS. Het nieuwe laagdrempelige meetingconcept waarbij op werkdagen zonder te reserveren voor een vast bedrag per uur gewerkt, ontmoet en overlegd kan worden in een naar eigen zeggen verrassende en inspirerende werkomgeving. ‘ De eerste locatie opent in 2011, MeetingXS in Zwolle in het tegenover het station gelegen De Nieuwe Buitensociëteit. Het streven is om hierna snel een landelijke dekking te realiseren.

» Bekijk hier de Top 100 van 2011