nieuws

Toerisme Friesland profiteert van recessie

Hotel

Toeristisch Friesland heeft in de eerste vier maanden van dit jaar geprofiteerd van de recessie en deed het een stuk beter dan het landelijk gemiddelde. Het aantal overnachtingen nam met bijna elf procent toe. Het aantal bezoekers steeg met een kleine twintig procent.

Toerisme Friesland profiteert van recessie

De bezoekersplus, 19,4 procent, kwam niet alleen van Nederlanders zelf, maar ook Duitsers en Belgen trokken meer naar de noordelijke provincie. Het aantal overnachtingen nam met een plus van 10,8 procent fors toe.

De groei deed zich vooral voor in de bungalowsector, maar ook de hotels deden het beter. Friesland doet het daarmee opnieuw beter dan de rest van Nederland, zo blijkt uit de cijfers van het CBS.

Marktaandeel gewonnen

De groei in de Friese toeristische sector valt des te meer op als gekeken wordt naar de landelijke cijfers. In dezelfde periode daalde het aantal toeristen in Nederland met 2,2% en het aantal overnachtingen daalde met 2,8%. ‘Friesland heeft opnieuw marktaandeel gewonnen en dat is heel belangrijk voor onze regionale economie.’

Werkgelegenheid

De toeristische sector in Friesland telt ruim drieduizend bedrijven en biedt werkgelegenheid aan 23.000 mensen. Dat is elf procent van de werkgelegenheid in Friesland. Vooral de Wadden, het Friese Merengebied en de Friese Elf Steden zijn in trek.

Reageer op dit artikel