nieuws

Villa Ruimzicht heeft mooiste toilet

Hotel

Villa Ruimzicht in Doetinchem is het restaurant met de mooiste toiletruimte van Nederland. ‘De ruimte is met een knipoog vormgegeven waardoor je hem met plezier bezoekt,’ luidt het juryoordeel. Op nummer twee staat Het Eiland in het Weiland in Kockengen. Brons gaat naar Spring in Amsterdam.

Villa Ruimzicht heeft mooiste toilet

Op plaats vier staat de sanitaire ruimte van De Oranjerie in Wijhe. De verkiezing is een initiatief van de website www.restaurant.nl. van Sanoma uitgevers.Het Diekhuus in Terwolde kreeg voor haar doorzichtige wasbak de poedelprijs.

‘Het toilet is steeds vaker het visitekaartje van een restaurant,’ aldus Sharine de Rooij van Restaurant.nl. ‘Op het toilet van Ruimzicht hotel en restaurant is plassen namelijk een echte belevenis: heren mogen tegen een boom urineren en dames zitten tussen de klaprozen, riet of gras.’

Trends in toiletten

Opvallend aan de toiletten die hebben meegedongen naar de titel Mooiste toiletruimte van Nederland is dat deze ruimtes een belangrijk onderdeel van de totale inrichting zijn. Het toilet is niet langer het ondergeschoven kindje, maar essentieel voor de totale beleving.

Een andere trend is dat zowel de dames als de heren zich in dezelfde ruimte kunnen opfrissen. Sommige restaurants gaan nog een stapje verder en beschikken over een uniseks toilet.

Kenmerkend voor de inrichting van de toiletruimte is dat deze veelal modern en strak is. Cruciaal is natuurlijk een frisse en hygiënische uitstraling. Wit met antraciet blijft favoriet.