nieuws

Reisorganisatie TUI: 4 procent meer omzet

Hotel

De Britse reisorganisatie TUI Travel heeft vier procent meer omzet behaald. De omzet steeg tot ruim 15 miljard pond. De winst voor belasting daalde echter met tien procent.

Reisorganisatie TUI: 4 procent meer omzet

Reisgigant TUI heeft een omzetplus geboekt van vier procent. De winst voor belasting daalde met tien procent. Dit laatste is vooral veroorzaakt door zwakke verkopen in Frankrijk en herstructureringskosten. Exclusief eenmalige kosten kwam er echter een winstgroei van 21 procent in de boeken. Dat maakte het concern dinsdag bekend.

De winst voor belasting in het boekjaar, dat liep tot eind september, bedroeg 181 miljoen pond (216 miljoen euro) vergeleken met 201 miljoen pond een jaar eerder. De omzet klom met 4 procent tot ruim 15 miljard pond.

Volgens Peter Long, topman bij TUI, is het afgelopen boekjaar ‘buitengewoon goed’ verlopen. De onderneming ligt volgens hem goed op koers om de groeidoelstellingen voor de lange termijn te behalen.

Reageer op dit artikel