nieuws

1,3 miljoen Nederlands op vakantie deze herfst

Hotel

De herfstperiode blijft onverminderd populair onder Nederlanders om eropuit te trekken. Dit jaar zullen zo’n 1,3 miljoen Nederlanders op herfstvakantie gaan. Ruim 700.000 blijven in eigen land, 600.000 Nederlanders gaan naar het buitenland voor een (korte) vakantie.

1,3 miljoen Nederlands op vakantie deze herfst

Dit  meldde NBTC Holland Marketing maandag. Zowel het aantal vakanties als de verdeling naar binnen- en buitenland zijn ongeveer gelijk aan voorgaande jaren. In eigen land zijn vooral de luxere bungalows in trek als verblijf. Ruim 40 procent van de binnenlandse vakanties wordt daarin doorgebracht.

Wandelen en fietsen zijn de meest ondernomen activiteiten. Daarnaast is ook een bezoek aan een museum of attractiepark een populair uitje.

De herfstvakantie vindt gespreid plaats; de regio Noord heeft vakantie van 11 tot en met 19 oktober, de regio’s Zuid en Midden van 18 tot en met 26 oktober. In de tweede week gaan de meeste Nederlanders op een binnen- of buitenlandse vakantie, zo’n 700.000.

Reageer op dit artikel