nieuws

KPN hoofdkantoor wordt nu écht hotel

Hotel

Volgende week wordt dan echt begonnen met het ombouwen van het oude KPN hoofdkantoor in Amsterdam tot hotel, dat zal worden geëxploiteerd door Rezidor. In 2012 was daar al sprake van, maar dat ging op het laatste moment niet door.

KPN hoofdkantoor wordt nu écht hotel

In kantoorpand The Dam bij Sloterdijk, het grootste leegstaande kantoorgebouw van Amsterdam, komt een 478 kamers en 4000 vierkante meter congresruimte tellend viersterrenhotel van Rezidor, meldt het FD. Bureau Moooi van Marcel Wanders gaat het design verzorgen.

Met de koop en verbouwing is zo’n €100 miljoen gemoeid, die wordt opgehoest door het Israëlische Omnam Investment Group. Die partij koopt het pand van het Duitse fonds Europe 1. De verbouwing start volgende week.

Hypotheek

In 2012 werd al de komst van een Park Inn by Radisson gemeld, de handtekeningen van Rezidor waren al gezet op de overeenkomst met de Duitse vastgoedeigenaar. Op het laatste moment ging die deal niet door, omdat de Duitse bank die de hypotheek op het gebouw had, het blokkeerde. Die hypotheek stond onder water, en de bank wilde verkopen aan de hoogste bieder.

Met een andere eigenaar zijn ook de plannen iets gewijzigd. De omvang van het hotel is gelijk aan de plannen uit 2012, maar het is nog even de vraag of het een Park Inn by Radisson wordt, of toch een Radisson Blu.

Reageer op dit artikel