nieuws

Supermarkt Efteling wordt groter

Hotel

Sprookjes- en attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel – nr 26 in de Misset Horeca Top 100 – krijgt een grotere winkel. De Efteling bouwt in bungalowpark Bosrijk een grotere winkel om te kunnen voldoen aan de vraag van gasten van vakantiepark Bosrijk. Dit park krijgt 400 extra bedden ‘dus breiden we ook onze centrale voorzieningen uit,’ zegt woordvoerder Mariette Siezenga van Efteling.

Supermarkt Efteling wordt groter

De winkel moet voorzien in enkele dagelijkse boodschappen voor iedereen die meerdere dagen in de Efteling verblijft.De winkel wordt niet toegankelijk voor daggasten van De Efteling. De supermarkt vervangt het huidige souvenirwinkeltje ‘Kleyn WaerenHuys’ in het entreegebouw bij de receptie. ‘We blijven ook Efteling Bosrijk Merchandise producten verkopen in de winkel. We vergroten het assortiment levensmiddelen, maar worden echt geen concurrent van bestaande supermarkten in Kaatsheuvel,’ zegt woordvoerder Siezenga. Hoe groot het assortiment exact wordt, kan De Efteling niet zeggen.
‘We verkopen een pakje melk, een halfje wit, een blik soep, een blokje kaas voor bij de borrel,  maar echt geen acht soorten soep. Onze gasten komen of met een volle auto of doen boodschappen in de supermarkten in Kaatsheuvel.’

Uitbreiding park
De toevoeging aan Park Bosrijk is onderdeel van een grote uitbreiding van het vakantiepark. De Efteling werkt al een paar maanden aan nieuwe vakantiehuisjes. In totaal krijgt het park 1550 bedden, een uitbreiding van 400 slaapplaatsen, met name groepsaccommodaties.

Reageer op dit artikel