nieuws

Traprenners Sheraton halen geld op voor Unicef

Hotel

Door de 30 verdiepingen van Sheraton Brussel te beklimmen, hebben deelnemers aan de Stair Climb for Unicef bijna €3000 opgehaald voor de kinderorganisatie van de Verenigde Naties.

Traprenners Sheraton halen geld op voor Unicef

162 deelnemers probeerden zaterdag zo snel mogelijk de 466 treden van de 30 verdiepingen van Sheraton Brussel te beklimmen tijdens de vijfde editie van de Stair Climbing race voor Unicef.

Omar Bekkali won voor de derde keer op rij in een tijd van 1.54 minuten, 8 seconden beter dan zijn tijd vorig jaar. Hij werd voor de derde keer gekroond tot Koning van het Sheraton. Marion Raballand was van alle vrouwen het snelst met een tijd van 3.11 minuten, zij is Koningin van het Sheraton.

Beiden ontvingen een door kinderen gemaakte scepter en mogen een jaar lang één keer per maand overnachten in het hotel.

Unicef

De 162 deelnemers betaalden elk €18 inschrijfgeld, dat Sheraton volledig doneert aan Unicef. Het geld wordt gebruikt voor zuiver drinkwater en sanitaire watervoorzieningen in Afrika en het Midden-Oosten, in het kader van het Check Out For Children-programma van Unicef en Starwood Hotels & Resorts.

Onder de traprenners ook 25 leden van de Brusselse brandweer, die de 466 trappen beklommen in volledige uitrusting, inclusief zuurstofmasker.

De bekende acteur en presentator Tom Waes, ambassadeur van Unicef België, was aanwezig om de deelnemers aan te moedigen.

Reageer op dit artikel