Romantik Hotels wil 100 meer bedrijven in vier jaar

Romantik Hotels wil 100 meer bedrijven in vier jaar

Romantik Hotels & Restaurants AG wil in de komende jaren in Europa verder uitbreiden. Plannen zijn ontwikkeld om binnen vier jaar te groeien van nu 200 naar 300 aangesloten bedrijven.

Momenteel is het samenwerkingsverband in negen Europese landen vertegenwoordigd en het streven is erop gericht straks in 15 landen aanwezig te zijn. Thomas Edelkamp, lid van de directie zegt over de plannen: 'We willen in Europa het toonaangevende samenwerkingsverband in de hotellerie worden.' Ter ondersteuning van deze plannen geeft Edelkamp aan dat verschillende bekende hotels in Italië, Oostenrijk en Duitsland op het punt staan tot het samenwerkingsverband toe te treden.

Boekingslanden

'Reizigers maken tegenwoordig overwegend gebruik van de bekende brands', zegt Edelkamp. 'Romantik moet daarom in alle reisbestemmingen en boekingslanden aanwezig zijn.' Naast de geplande groei, sluit Edelkamp samenwerking met andere hotelcoöperaties zeker niet uit. Hij wijst er op dat veel landen beschikken over hospitality netwerken die goede partners voor Romantik Hotels kunnen zijn. 'Het vormen van strategische allianties tussen samenwerkingsverbanden is  een antwoord op fusie tussen wereldwijde hotelketens', zegt de sales expert.