nieuws

Burgemeester Amsterdam opent vernieuwd Krasnapolsky

Hotel 580

NH Hotels introduceert deze week officieel het nieuwe merk NH Collection in Nederland met de heropening van drie gerebrande Amsterdamse hotels op één dag: Doelen, Barbizon Palace en paradepaardje Krasnapolsky. In aanwezigheid van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan, ceo van NH Hotel Group Féderico Gonzales Tejera, managing director Benelux Maarten Markus en vertegenwoordigers van hoteleigenaar AXA Real Estate werd het hotel donderdag 7 april feestelijk geopend.

Burgemeester Amsterdam opent vernieuwd Krasnapolsky
Vlnr: Herman Klok, Eberhard van der Laan, Jacob Jan Boerma, Federico Gonzáles Tejera, Maarten Markus

Met de heropening van drie van de twaalf Amsterdamse hotels van NH Hotel Group is donderdag 7 april het upper-upscale merk NH Collection officieel gelanceerd in Nederland. Dat gebeurde in Krasnapolsky  in aanwezigheid van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan, ceo van NH Hotel Group Federico Gonzáles Tejera, managing director Benelux Maarten Markus, vertegenwoordigers van hoteleigenaar AXA Real Estate en driesterrenchef Jacob Jan Boerma die als Signature Chef aan het hotel is verbonden.

Na een periode van renovatie zijn NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky en NH Collection Doelen zo goed als gereed en open, NH Collection Barbizon Palace heropent binnenkort. In totaal is fors geïnvesteerd in de hotels. De renovatie van Krasnapolsky, bijna volledig betaald door hoteleigenaar AXA Real Estate, kostte 38 miljoen euro, NH stak zelf 10 miljoen in Doelenen 12 miljoen euro in Barbizon Palace.

Belangrijke markt

‘Nederland en met name Amsterdam is een belangrijke markt voor NH’, zegt ceo van NH Hotel Group Federico Gonzáles Tejera. ‘15 procent van de omzet en 20 procent van de winst van de hele groep komen uit Nederland.’

Daarom reisde hij ook zelf af om de drievoudige opening bij te wonen. Het was meteen een record: in geen andere stad opende NH eerder drie Collection hotels tegelijk. Bij de officiële opening werd Gonzáles Tejera geflankeerd door managing director voor onder meer de Benelux Maarten Markus. ‘We hebben bewust gekozen de drie hotels tegelijk te lanceren. Dat genereert meer media-aandacht dan ze afzonderlijk te openen’, zegt Markus.

nhow Amsterdam

Of in Nederland meer NH Collection hotels komen, kan hij nog niet zeggen. De eerstvolgende projecten zijn de renovatie van NH Leeuwenhorst in Noordwijkerhout en de realisatie van nhow Amsterdam RAI, dat in 2018 open moet en met 650 kamers het grootste hotel van de Benelux wordt.

Op dit momtent opereert NH 57 Collection hotels wereldwijd. Eind 2016 moet de teller op 68 staan en is de eerste ‘golf’ NH Collections afgerond. NH heeft ruim 400 hotels wereldwijd en staat in Nederland, met 36 hotels en een omzet van 220 miljoen op de 9e plek in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.

Bekijk hier meer foto’s van het vernieuwde Krasnapolsky
Bekijk hier meer foto’s van de vernieuwde Doelen en Barbizon Palace

Reageer op dit artikel