nieuws

Dit zijn de finalisten Dutch Hotel Award 2016

Hotel 2187

Uit zes halve finalisten heeft de jury van de Dutch Hotel Award drie finalisten gekozen die dit jaar strijden om de titel. De managementteams van deze hotels krijgen op 3 juni de kans de jury te overtuigen.

Dit zijn de finalisten Dutch Hotel Award 2016

Net als in de vorige ronde had de jury het moeilijk de hotels aan te wijzen die door mochten. In de vorige ronde resulteerde dat in zes in plaats van vijf halve finalisten, maar in de finale is slechts plek voor drie hotels.

Waar andere jaren soms al snel een van de halve finalisten als afvaller kon worden aangewezen, was het niveau dit jaar consequent hoog en zijn alle zes de hotels in potentie de finale waard. Maar er moest gekozen worden.

Drie finalisten

Uiteindelijk sprongen er na berekenen van de uitgebreide scoreformulieren drie hotels met afstand uit, al is er even gesproken ook een vierde finalist toe te voegen omdat bij hun presentatie de teamspirit er vanaf spatte.

Deze drie hotelteams krijgen 3 juni de jury op bezoek en dingen mee naar de Dutch Hotel Award 2016:

  • Bilderberg Klein Zwitserland, Heelsum
  • INK hotel, Amsterdam
  • Sir Albert, Amsterdam

De jury over deze teams

Bilderberg: ‘Het idee van bouillon als metafoor voor het team pakte goed uit. Dit hotel is een schoolvoorbeeld van nieuw leven in een oud jasje.’

INK hotel: ‘Storytelling op en top, we zijn benieuwd naar het volgende hoofdstuk van dat verhaal. Knap dat ze het op eigen kracht doen, dat nergens in de presentatie de naam Accor viel.’

Sir Albert: ‘Eén en al beleving. De persoonlijke aanpak is heel sterk en er stond een echt team dat lol in hun werk uitstraalt. De gm eiste niet de aandacht op maar stond met een grote grijns te kijken hoe haar team het verhaal van Sir Albert uitdroeg.’

De hotelteams krijgen in dat finalebezoek exact twee uur om de jury te overtuigen dat hun managementteam het beste hotelteam van Nederland is. Daarbij presenteren ze ook de resultaten van de finaleopdracht.

Finaleopdracht

Die opdracht luidt dit jaar als volgt: ‘Presenteer de kernkwaliteiten van je mt in een originele pop-up activiteit tussen nu en 2 juni, en rapporteer erover op 3 juni. Genereer zoveel mogelijk aandacht.’

De winnaar van de Dutch Hotel Award 2016 wordt op 23 juni bekendgemaakt tijdens het Hotel Management Diner dat Misset Horeca in samenwerking organiseert met Trust Hospitality, de initiatiefnemers van de wedstrijd.

Tijdens dit diner in Crowne Plaza Promenade hotel in Den Haag worden ook de Misset Hotel Personality Award en – nieuw dit jaar – de Misset Hotel Young Talent Award uitgereikt.

Het Hotel Management Diner is een netwerkevent dat openstaat voor iedereen met een managementfunctie in een Nederlands hotel. Aanmelden kan hier.

Dutch Hotel Award

De Dutch Hotel Award is een initiatief van Trust Hospitality en vormt een onderscheiding voor het hotelbedrijf waarvan het managementteam zich op een unieke manier onderscheidend heeft gemanifesteerd. DHA heeft tot doel de creativiteit en het professionalisme in de hotellerie te vergroten

De jury bestaat uit voorzitter Bas Tolmeijer van Trust Hospitality, initiatiefnemer van de wedstrijd Francesco Monaco van Trust, hoofdredacteur Marjon Prummel van Misset Horeca, Theo Spies van SBS Architectuur, Jan van der Doelen van ING, Bart Meinen van Heineken en Sander Allegro van Hotelschool The Hague.

12 winnaars

Dit zijn de winnaars van de DHA tot nu toe:
2015: Hotel van Oranje
2014: Postillion Deventer
2013: Pulitzer, Amsterdam
2012: Palace Hotel, Noordwijk
2011: Townhouse, Maastricht
2010: Papendal, Arnhem
2009: De Zon, Ommen
2008: Eden American, Amsterdam
2007: Château St. Gerlach, Valkenburg a/d Geul
2006: Des Indes, Den Haag
2005: Beaumont, Maastricht
2004: Delta Hotel, Vlaardingen

Bekijk hieronder een video waarin de winnaar van vorig jaar, Hotel van Oranje, terugkijkt op de winst:

Of hier een video van de finale van DHA 2015: