nieuws

Meininger komt met tweede hotel in Brussel

Hotel 1440

Meininger wil eind 2018 een tweede hotel in Brussel openen. De budgetketen heeft daarvoor een contract getekend met investeerder Nelson Canal, eigenaar van het pand. De locatie is de oude Belle-Vue brouwerij aan het kanaal.

Meininger komt met tweede hotel in Brussel

De voormalige brouwerij van Belle-Vue wordt momenteel gerenoveerd, en daarbij meer verbonden met de wijk eromheen. In het monumentale pand komen 150 kamers met gezamenlijk 668 bedden.

De kamertypen zullen variëren van tweepersoonskamers, privékamers met meerdere bedden, tot een bed in een slaapzaal. Alle openbare ruimtes zoals receptie, lobby, lounge, ontbijtruimte en bar, alsook de gastenkeuken en recreatieruimte zullen zich op het gelijkvloers bevinden. In de kelder komen 30 parkeerplaatsen voor gasten.

Het van oorsprong Duitse Meininger baat budgethotels en hostels uit en heeft al een hotel in Brussel. ‘Ik ben blij dat Meininger over twee jaar twee hotels in Brussel zal hebben’, zegt ceo Hannes Spanring. ‘De locatie van het nieuwe hotel aan het Zuidstation is echt uitstekend.’

Reageer op dit artikel